Explanation of the f-word

Har sett att Kenza har linnet ovanför, tycker verkligen om det! Det kommer från Fanny Lyckman for Estradeur och finns även i vitt. Tycker även skinnjackor i olika färger är snyggt nu till våren, har länge varit inne på en röd, men denna rosa var ju inte heller helt fel?

Festligheter

   
   
Bilder från igår
Gårdagen var faktiskt rätt lyckad! Efter att jag, Frida och Jessica fixat iordning oss ORDENTLIGT tog vi bussen ner till stan och gick sista biten till Irma. Där käkade alla vi elva tjejer lite mat, pratade och lekte lekar. Efter många om och men åkte nio av oss vidare till en annan fest. Jag och Jessica landade hemma hos mig igen runt två-tiden och vi slocknade väl runt fyra. Mina vänner är verkligen de bästa!

Påskafton

Ikväll vankas parteeey med tjejerna! Ska bli otroligt kul och har verkligen sett fram emot den här kvällen ett tag nu eftersom jag vet att den omöjligtvis kan bli en besvikelse om jag är med mina fina vänner. Så runt 6-tiden åker vi mot Irma för lite middag och då börjar festligheterna! 
Har varit med Frida i stan nu på förmiddagen för att inhandla lite nödvändiga prylar, exempelvis lösfransar haha. Nu när det är påsk har vi även bestämt att vi ska byta påskägg då jag och Frida hittade jättefina guldiga ägg på Åhléns för en billig peng. Nu ska jag fortsätta fixa iordning mig för kvällen och vänta på att Frida Jessica och Jolin kommer hit. Har dock ett stort dilemma just nu - vad ska jag ha på mig?

Vill-ha-outfit

 
PREFEKTA vårkläderna, utan tvekan. Vita palladium är också någonting som står på önskelistan (som är väldigt lång hehe). Byxorna har jag gått och hållt i ett antal gånger inne på Face här i Borran, vet inte varför jag inte köpt dem? Men det jag gillar mest är jackan som kommer från Holly & Whyte by Lindex. Även denna har jag testat ett antal gånger i Lundexbutiken, men är rädd att den är slutsåld i min storlek nu... Den finns bara i medium på hemsidan, men jag hoppas hitta en om jag orkar ta mig till Göteborg nu under lovveckan. Jackan finns även i andra färger som grönt, rosa och vitt, men om man ska köpa en jacka som man ska kunna använda utan att tröttna ska den vara svart.  

Läsvärt

Tror ingen har missat att min fina vän Jolin har blogg? Jolin är min bästa vän sedan 2011 och går nu även i min klass sedan snart ett år tillbaka. Hon och jag har mycket gemensamt och hon är en av dom som får mig att må bra när jag mår dåligt! Glöm nu inte bort att kolla in hennes blogg som handlar om träning, dans, vardag och annat smått och gott på http://jolinskoglund.blogg.se/ (bloggen ligger även i "Länkarna" i menyn)
 

Långfredag

Denna morgonen har jag ängnat åt att städa en utav mina gaderober och dessutom hela mitt rum. Det var varit ett bombnedslag med kläder över hela golvet ett bra tag nu, så efter att mamma tjatat på mig hela veckan kände jag mig tvungen att ta tag i det. Mitt rum är otroligt litet, vilket gör att det lätt blir stökigt.. Det suger eftersom jag inte är speciellt ordningssam. 
Idag är det ju långfredagen, vilket betyder ledighet och slapp hela dagen! Jag ska antagligen träffa Frida lite senare men vad vi ska hitta på är inte bestämt. Vi har ju fortfarande tur med vädret, så iallafall jag känner mig manad till att vara ute. Frida och jag har bestämt oss för att vi ska börja promenera nu när snön är borta för att bli fit for fight i sommar! Men för att bli det måste jag skära ner på sötsakerna också...
 

Springbreak outfit

Tror ingen har missat att det nu är lov, vilket är huuuur underbart som helst! Har massor av inspiration till våren/sommaren, ska bland annat köpa en ny jeansjacka och nya vita jeans, vilket är extremt behövligt. Tyckte verkligen om den här jeansjackan som är från Kappahl samt jeansen från Cubus. Finns så mycket just nu som jag vill ha, tänk om man ändå var gjord av pengar.. Nej, men jag behöver ett jobb faktiskt, det skulle lösa många av mina problem. Har bara ansökt om sommarjobb än och fick besked av kommunen igår att jag fick en plats på Kulturskolan här i Borås. Verkar absolut som ett roligt sommarjobb då jag får arbeta kreativt i 4 veckors tid. Men har också ansökt feriearbete där min pappa jobbar. På hans arbete tjänar man mycket bättre. Då måste jag dock arbeta i maskineriet på Volvo Bussar under sommaren.. Hmmm

Investering

Tror jag ska ta och investera i ett par Primeboots, en gång för alla. Har gått runt i mina Johnny Bulls på tok för länge och använt dem varje dag, hela året om, sedan November 2011. Känner mig dock ganska velig över vilken modell jag ska välja. Höga, medel eller låga? Med eller utan nitar? Bruna eller svarta? Dragkedja eller inte? Ni fattar vinkeln. Den "klassiska" modellen Engineer mid pull-up i svart känns säkrast eftersom det är en känga man kan ha till vad som helst, men är egentligen sugen på ett par mer speciella med nitar, gärna på hälen eller de med vingar fram som jag sett ska komma in på Jolina här i Borås. Hittar dock inte dem på nätet, vilket är synd. Jag som tycker om att matcha boots med shorts har dock insett att om jag vill kunna ha prime på sommaren måste jag nog köpa ett par medelhöga eftersom att jag själv anser att de är snyggast till. De låga tyckte jag inte om alls från början, men de har liksom växt i mina ögon. Dock vill jag som sagt ha ett par skor som jag inte behöver ångra att jag köpt och kan använda alla årstider. 
 
 
 
 
Bilder från fiorucci & jolina

Räls för fan

Något som jag i stort sett har haft komplex över är mina tänder. Det är sällan jag ler med tänderna på kort (framifrån), vill hellre isåfall bli fotad från sidan då det är framtänderna jag stör mig på hehe. Så, när jag fick beskedet i måndags morgon och blev genuint lycklig. Har velat ha tandställning sedan flera år tillbaka, och har aldrig förstått mig på folk som nekat till tandställning. Visst, man kanske inte är snyggast under tiden man har den, men man vänjer sig och får GUDOMLIGT fina tänder efteråt! Dessutom har många av mina vänner också tandställning, vilket gör det skönt att inte behöva varaensam. 9:onde April smäller det! Rälsen ska sitta i min mun i ungefär ett år, otroligt värt.
 

Världens bästa linje

När jag skulle välja gymnasium var mitt mål att hitta ett program som var roligt. Mina tankar gick då mest til estetiska programmet musik, då jag också tycker om att sjunga. Men efter mycket tänkande och omval så valde jag till sist estetiska programmet dans på Bäckängsgymnasiet här i Borås, då jag hört mycket bra om linjen. Nu vistas jag iallafall minst fyra gånger i veckan i danssalarna på min skola. Att få dansa på skoltid är en underbar flykt från de vanliga teoretiska ämnena och jag har inte ångrat mitt val en sekund. Jag går bästa linje och varje dag får jag ha roligt med väldens finaste vänner, vilket är det bästa. 
 
Jag och Jolin
 

Solen skiner över Borås

Skinnjacka-Zara, Pälsväst-Hollies,Tröja-Chelsea, Byxor-H&M, Klocka-Regal/Ur&Penn, Clutch-Gina Tricot, Skor-Converse
Idag slutade vi "väldigt" tidigt, redan 13.10. Skoldagen avslutades med att se ännu en föreställning i aulan, grymt! Efter skolan flängde jag och Jolin runt tills vi tillslut landade på Café Viskans uteservering. Denna måndagen har solen visat sig mycket, vilket jag längtat efter ända sen den försvann senast! Efteråt blev det lite kik i några affärer och min kära vän släppte lös plånboken ordentligt, tillskillnad från mig som redan är pank. När vi kände oss klara mötte jag upp Frida och vi begav oss upp till skolan för ännu en föreställning. Rätt mysig dag ändå, vädret lättar upp hela vardagen! 
 

Topp 3

Tänkte att eftersom jag satt i sängen hela dagen igår, med datorn i knät och såg på senaste avsnitten av mina favoritserier, så kan jag också passa på att tipsa om dem!
 
Första plats:
Pretty Little Liars
För er som inte sett denna serien, DET ÄR ETT MÅSTE! I en salig blandning av skräck, kärlek och vänskap får man följa Emily, Spencer, Hanna och Aria i kampen mot "A" som gör deras liv till ett helvete och avslöjar alla deras hemligheter som de desperat föröker skydda. Sänningen ligger på topp i varje avsnitt och jag som är lättskrärmd sitter alltid på helspänn! Otroligt sevärd serie, rekommenderas till alla!
 
Andra plats:
The Vampire Diaries
Otroligt svårt att välja vilken som är bäst, TVD eller PLL? The Vampire Diaries handlar iallafall om Elena Gilbert, en otroligt (!) vacker föräldralös tjej som bor i Mystic Falls. När hon träffar Stefan och Damon Salvatore förändras hela hennes liv och hon blir indragen i den övernaturliga världen. Hennes kärlek pendlar mellan Stefan och Damon, de odödliga, blodtörstiga bröderna som båda älskar Elena. I denna kärlekstriangel får man uppleva sorg, lycka, kärlek och omöjliga val mellan liv och död. Också en helt fantastisk serie som man måste se. Den enda nackdelen är att folk dör som flugor under hela seriens gång, och man bli ofta besviken när ens favoritkaraktär får hjärtat utrivet, bokstavligen.
 
Tredje plats:
The Carrie Diaries
Detta är en riktigt ny serie som handlar om Carre Bradshaw (från "Sex And The City") och hennes liv som tonåring i det färgsprakande 1980-talet. Älskar miljön, kläderna och hela seriens handling, hon har livet alla tjejer vill ha! Perfekta jobbet som 17-åring, perfekta pojkvännen och perfekta utseendet enligt mig. Fast även om seriens huvudkaraktärer är ganska töntiga och blyga är serien rolig och man blir glad av att se den! Det finns dock inte så många avsnitt än, eftersom hela första säsongen inte släppts än.
 
Bilder från weheartit

True tumblr words

Sunday entertainment


Bilder av mig och från weheartit
En dödstrött söndag som denna finns det inte mycket att göra mer än att se på filmer och äta lördagens godis. Men något jag brukar underhålla mig själv med är också naglar! Haha, låter hur tjejigt som helst...
Jag gillar att göra simpla naglar, är ingen expert så jag vill inte ta mig an något avancerat. Brukar inte heller måla med massa galna färger (förutom möjligtvis på sommaren när man är brun), för jag får panik när naglarna inte matchar kläderna jag vill ha på mig. Gillar idén att göra smådetaljer, exempelvis måla en nagel i en annan färg eller måla alla naglar tvåfärgat. Förrut brukade jag måla om naglarna minst en gång i veckan, men nu blir det mer sällan då jag har viktigare saker för mig, hehe. Det händer nu att jag går runt med avskavt nagellack, vilket är det fulaste som finns om man frågar mig! Men går faktiskt hellre runt med avskavt än inget alls, har fått för mig att jag känner mig "naken" då.. Jag brukar som sagt alltid göra mina naglar själv, har aldrig ens varit och gjort en manikyr. Har dock ett presentkort på nagelförlänging som jag fick i present av mina vänner när jag fyllde år, kanske dags att den kommer till användning snart!
 

Forever young

Kavaj-Zara, Blus-H&M, Byxor-dr. Denim, Klocka-Regal/Ur&Penn, Glasögon-Gina Tricot (nya), Skor köpta i Frankrike
Dålig uppdatering hehe. Idag har jag faktiskt hunnit med en del, jag var på skolan och såg en föreställning då vi har något som kallas "Kulturfestivalen" på Bäckäng där alla treor i estet visar upp sina slutprojekt! Otroligt bra, må jag säga! Efteråt lunchade jag och Frida och gick runt lite i stan, super mys! Ikväll ska jag Amanda och Jolin ut på äventyr tillsammans, så vi får se vart natten bär oss! Peace out 
 

Lingerie

Bilder från weheartit
Vem vill inte vara lika fin under som utanpå? Tycker mycket om H&M's underkläder just nu, så fint när det glittrar haha! Jag har själv likadan bh och trosor som tredje bilden, kanske inte är de bekvämaste, men... Har också provat paljett-bh:n (första) men tyckte den satt så otroligt obehagligt att jag inte kunde med att köpa den, även om den är hur fin som helst att matcha med under en transparent blus. Mest prisvärda är nog ändå Gina Tricot's underkläder, bekväma och billiga. Dock så köper jag typ 70 % av allt jag äger där, hehe. Deras underklädeskollektion är dock inte alls lika fin som H&M's som även är lite dyrare men de använder inte bara samma modeller i olika färger. 

Bik Bok

Hittade precis en klänning som är nära perfektion! Letat efter en helsvart klänning med peplum hur länge som helst efter att jag idiotiskt nog lämnade den perfekta inne på Zara i Helsingborg. Men den här är nästan lika fin, förutom att urringningen gärna hade fått vara lite högre upp. Men denna ska beställas direkt när pengarna går in på kontot den 23:e om jag inte lyckas övertala min mor innan..
 

Gófika

Slutade tidigt idag så gick ner till Viskan och tog en fika med tjejerna. Supertrevligt, även om jag gav nyårslöfte att inte lägga hälften av mitt studiebigrag på mat är det ett löfte som är nästintill omöjligt att hålla! Spenderar pengar på fikamys, i Bäckängscafeterian eller godis på helgerna, inte hälsosamt alls.. Känns nästan bättre att bränna alltihop på kläder samma dag jag får mina pengar, som jag alltid gjorde innan? Haha
 

Bakissöndag

Bilder som Jolin tog för ett tag sedan: Jacka - Zara, Pälsväst - Hollies
Sitter just nu och lyssnar på en galet bra låt på Spotify! Absolut värd att lyssna på: Demi Lovato – Heart Attack 
Haft en sjuk bakisdag idag, fick inte mycket sömn inatt och har känt mig så otroligt dryg, trött och nere hela dagen. KAOS Ska få ordning på mig själv så jag kan ta nya tag imorgon! Funderar på att krypa ner i badet och göra te, så hoppas jag allt känns bättre sedan. Börjar redan 8.00 imorgon så ska även ta och sova så snart jag kan. GODNATT VÄRLDEN
 

Vans: leo eller rosa?

Bilder från weheartit
Sitter här hemma och tittar ut genom fönstret och får ångest när jag ser all snö. Taggar sommaren något otroligt! När vädret tillåter Converse ska jag beställa hem ett par Vans som jag kikat på hela vintern. Fastnar för allting som är leopardmönstrat men tycker även om de rosa som är väldigt snygga när man är brun? Tycker dock alla låga Vans är snygga faktiskt, i alla färger. Rött, grönt, blått, mönstrat... Varför inte ett par rymdmönstrade? Belutsångest
 

Night out

Bjuder på en profilbild idag, hehe. Kom på att alla bilder jag lagt upp på mig själv hittills är svartvita? Coincindence...
 
Idag ligger jag bara och degar i sängen, ska snart gå upp och ta en Billy's pizza (jätte nyttigt) och sen ska jag vänta på att dagen blir kväll då min vän Amanda kommer hit! Ska ta och limma på fake-fransarna och sedan står någon slags utgång på schemat, men tror det blir nog ganska lungt ändå. 
 

Leopard

Skojrta från H&M
Tog en snabb sväng till stan igår efter skolan i hopp om att hitta någonting att ha på mig ikväll. Hittade konstigt nog inte ett enda plagg som jag tyckte om på Gina Tricot, så kikade in på H&M i sista sekund. Har gått och dragit i den här skjortan ett par gånger men har aldrig blivit helt övertygad och köpt den. Sen när det försvann ur butik så ångrade jag mig. Så typiskt, tänkte jag. Så när den hängde där igår kändes det som ödet, med bara en kvar i min storlek! Är dock frotfarande inte helt säker på färgen, har fått för mig att den är lite för gul? Skit samma, jag är nöjd ändå!
 

Gårdagens


Stickat - Gina Tricot, Byxor - H&M, Klocka - Ur&Penn/Regal, Datorfodral - Marc Jacobs Supply
Bilder ifrån skolan! Min fina vän Frida skymtar med på bilderna, och min underbara Jolin står för bilderna (hennes blogg ligger i länkarna)! Rätt enkel klädsel, har inte så mycket klädinspiration nu för tiden.. Hoppas gnistan snart kommer tillbaka! Jag och Jolin kom idag fram till att det hade varit ganska skönt att gå samhäll eller liknande, så hade man sluppit gå runt i skolan genomsvettig efter ett danspass och känt sig äcklig... 

Tattoo

 
Har varit ganska sugen på att bepryda någon del av min kropp med bläck, och har verkligen fasnat för den här lilla, diskreta. Tänk att varje gång man är ledsen se ner på sin hand och bli påminnd om att le? Låter jävligt töntligt när man beskiver det med ord, men tanken är fin! Tycker svenska språket är underskattat, vi har många fina ord (även många otroligt hemska), så varför använda ett ord på engelska? Känns ganska mainstream. Dock är väl det ganska mainstream över lag att tatuera in en text, men ändå
Den ska sitta där i sommar, när jag fyller 18! Längtar.
 

Favoriter

Mina fyra absolut bästa köp är utan tvekan dessa fyra objekt! Använder dem till precis allting, vid olika tillfällen såklart, antingen till vardag eller till fest. Går sällan utanför dörren utan utan att bära med mig minst en av sakerna (inte någon av bilderna gör färger rättvisa p.g.a att de är tagna med iPhone):
 
Clutcher guld - Lindex, svart - Gina Tricot
Älskar de här "väskorna", använder dem alltid! Antingen som necessär när jag ska till skolan eller som "handväska" när jag ska iväg till stan. Måste dock erkänna att jag tycker om den guldiga mest, eftersom att den glittrar så fint hihi. Köpte båda väskorna i sommras och ångrar mig inte en sekund! Skulle även vilja ha en likadan i silver...
 
Klockor guld - Regal/Ur&Penn, silver- Regal/Ur&Penn
Också två toppenköp som jag gjort! Skulle självklart aldrig tacka nej till en klocka från Marc Jacobs eller Michael Kors, men jag trivs bra med de här två också och tycker att de är riktigt fina för ett löjligt billigt pris. Den guldiga är nog favoriten i detta fall också. Den är dock något äldre än den i silver som jag köpte för bara någon månad sedan.
 

Michael Kors: Jet Set Travel Tote

Bilder från weheartit
Högst på önskelistan står just nu en likadan väska som på bilderna ovan! En Jetset Travel Tote i färgen svart från Michael Kors. Haft ögonen på den ett bra tag, men jag tycker priset svider litegrann, över 2000 kronor överallt (förutom på skumma onlinebutiker som man inte vågar lita på).. Funderar på att köpa den efter sommaren, när lönen från jobbet kommer in på kontot! För hur fin är den inte? ÅH
 

Parfym tips

Jag kör pang på, rakt på sak, och tänkte tipsa om mina två favoritparfymer just nu! Jag är en sån människa som testar massa olika och köper på den som jag tycker är godast och mest prisvärd, har liksom ingen parfym som jag har flera likadana flaskor av stående i badrumsskåpet...
 
Första: Cherry in the air från Escada
Älskar dock alla Escadas parfymer, speciellt sommardofterna. Hade en av förraårets dofter, och den var hur god som helst! Så när denna kom ut gick jag och testade den. Tror aldrig någonsin jag blivit så förälskad i en parfym! Ska köpa den direkt när min nuvarande är slut.
 
Andra: Viva la Juicy från Juicy Couture 
Detta är min nuvarande parfym som jag fick i julklapp. Flaskan är ju hur fin som helst, och doften är inte helt fel heller! Jag trivs ganska bra i den faktiskt, men hade nog ändå föredragit Escadas... Det ingick även en extra roll-on-doft som man lätt kan ha med sig i väskan när man ska iväg, smidigt va?

Tumblr

 
Lite trevig måndagsinspiration! Kika in på min inspirations-tumblr för fler sånna här bilder: http://byagnes.tumblr.com
Du hittar den också bland länkarna uppe i menyraden!
 

Varmt välkommen till min blogg!

Efter många om och men har jag faktiskt skaffat blogg! Både vänner och jag själv har tyckt att det var en rolig idé då jag är väldigt intresserad av kläder och skönhet. Ingen aning om hur pass engagerad jag kommer vara i det här, men alltid roligt att testa på något nytt! Nu har jag en bra anledning till att lämna in min systemkamera på lagning också... Jag har nästan aldrig testat det här med att blogga så jag är nyböröjare, woho! Men får jobba mig upp på proffsnivå sen, hehe. Skämt å sido! Kreativiteten ligger iallafall på topp just nu eftersom jag är ganska aktiv på tumblr (kan man ens kalla det för blogg?). Den får ni gärna kika in på också!
Slutligen, välkommen till min nyskapade blogg!



Jag är Agnes, född -95 och bor i staden där regnet öser ner. Här går jag år tre på gymnasiet och studerar estetiska programmet dans där jag trivs hur bra som helst! Bloggen handlar främst om min passion för kläder och stil, men även inlägg om dans, inspiration och vardag kan dyka upp!